Βαθύ

Βαθύ

Το Βαθύ είναι ένας παραθεριστικός οικισμός που βρίσκεται στην Λακωνία. Απέχει 14 χιλιόμετρα από την Γύθειο και βρίσκεται κοντά στο μανιάτικο οικισμό του Αγερανού με ωραία θέα στον Λακωνικό κόλπο. Στον μικρό αυτόν οικισμό υπάρχουν ξενοδοχεία , ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Το Βαθύ διαθέτει παραλία με ψιλή λευκή άμμο, περικυκλωμένη από πυκνή βλάστηση. Σε κάποια σημεία η παραλία είναι πετρώδης. Η παραλία είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της. Επίσης, οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν να τα απολαύσουν στην δεξιά πλευρά της παραλίας. Στον αιγιαλό της, γεννούν κάθε χρόνο τα μικρά τους οι χελώνες καρέτα καρέτα. Εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ (Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας) επισημαίνουν τις θέσεις επώασης κι όσοι επισκέπτες παραφυλάξουν τη νύχτα, μπορεί να δουν τα νεογνά που κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Στο κέντρο της παραλίας φτάνει στη θάλασσα ο μικρός ποταμός Κρόνος και ρέει πάνω από την άμμο, σχηματίζοντας ένα μικρό και ρηχό κανάλι γεμάτο νερό. Δίπλα στο Βαθύ υπάρχουν δύο ακόμη παραλίες - ο Κότρωνας και το Μαυροβούνι.

Ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφτεί και τον ιερός ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα γραφικό εξωκλήσι που βρίσκεται σε ύψωμα που βλέπει στον κόλπο του Βαθύ

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

34°C
36%
1.19 m/s