Σκουτάρι

Σκουτάρι

Το χωριό Σκουτάρι βρίσκεται λιγότερο από 20 χιλιόμετρα μακριά από το Γύθειο και αποτελεί έναν οικισμό ήσυχο και απόμερο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα κρυφό διαμάντι. Το χωριό Σκουτάρι έχει μεγάλη και μακρά ιστορία που ξεκινά περίπου 2.500 χρόνια πριν. Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη scutum, που σημαίνει ασπίδα. Το είχαν ονομάσει έτσι οι πρώτοι κάτοικοι καθώς οι οικισμός που βρισκόταν εκεί χρησίμευε στο να προστατεύει την ευρύτερη περιοχή του Λακωνικού Κόλπου.

Πρόκειται για έναν πανέμορφο και γραφικό οικισμό ο οποίος στην πραγματικότητα είναι παραθαλάσσιος αλλά υπό τη σκιά των βουνών πράγμα που το καθιστά αγαπημένο προορισμό όλες τις εποχές.
Σε αυτό το μικρό κολπίσκο βρίσκονται 3 παραλίες: Τα Καλαμάκια, η Βορδώνα και η Αγία Βαρβάρα, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν απλά Αγία. Οι παραλίες χωρίζονται μεταξύ τους με μεγάλους πανέμορφους βράχους και έχουν ψιλό βότσαλο και άμμο. Οι παραλίες είναι πεντακάθαρες και κάθε χρόνο παίρνουν Γαλάζια Σημαία. Πιο συγκεκριμένα στην παραλία “Καλαμάκια” θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και δίχτυ για beach volley.

Έχει πάνω από 10 αρχαίες βυζαντινές εκκλησίες που διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη έχει τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 1750 και αξίζει να την επισκεφτείτε.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

33°C
37%
0.95 m/s