Μυστράς

Μυστράς

Σε δεσπόζουσα θέση στέκει αγέρωχο το γραφικό και πανέμορφο χωριό του Νέου Μυστρά. Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου μπροστά ακριβώς από την καστροπολιτεία του Μυστρά. Το χωριό είχε λεηλατηθεί το 1825 από τον Ιμπραήμ και τους Αιγύπτιους, έπειτα όμως με τον πάροδο των χρόνων ιδρύθηκε το σημερινό γραφικό χωριό.

Το χωριό διαθέτει μια πανέμορφη πλατεία με κυριότερο χαρακτηριστικό της τα πανέμορφα παραδοσιακά αρχοντικά που συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο για τον επισκέπτη. Ο σύγχρονος οικισμός του Μυστρά διαθέτει αρκετά μεγάλη τουριστική κίνηση ειδικά τα τελευταία χρόνια, για αυτό το λόγο άλλωστε καταφέρνει να προσφέρει στους επισκέπτες πολλές επιλογές ως προς την φιλοξενία. Διαθέτει αρκετούς ξενώνες αλλά και πολλές γραφικές ταβέρνες που σας περιμένουν να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές και όχι μόνο.

Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά δρομάκια με τα πετρόκτιστα αρχοντικά και τις ωραίες αυλές και να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο πιστεύοντας πως κάποτε ήσασταν και εσείς κάτοικος αυτού του πανέμορφου τόπου.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

29°C
28%
1.98 m/s