Μαυροβούνι

Μαυροβούνι

Λίγο νοτιότερα του Γυθείου βρίσκουμε το γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Μαυροβουνίου στην Ανατολική Λακωνική Μάνη.

Το Μαυροβούνι, είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, πολύ κοντά στο Γύθειο με γραφικά παραδοσιακά κτίσματα και μια υπέροχη παραλία με χοντρή άμμο που ξεκινά από το Μαυροβούνι και καταλήγει στον όρμο του Αγερανού και του Βαθειού. Ο οικισμός του Μαυροβουνίου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Τζανημπέη και των τριών γιών του για να αποτελέσουν την έδρα του μπέη. Στον λόφο λοιπόν που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό έχτισε ένα κάστρο τους Γουλάδες ή Μπεάνικα.

Η κατοικία αυτή ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες κατοικίες με πύργους στις γωνίες και τοξωτή πύλη. Δίπλα στο κάστρο του Τζαννέτου ο επισκέπτης θα συναντήσει το Ναό των Τριών Ιεραρχών – Αϊ Γιάννη σε υψόμετρο 90 μέτρων περίπου. Ο οικισμός του Μαυροβουνίου εκτείνεται πάνω στο λόφο, ενώ στην πλατεία του χωριού θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα τους απρόσιτους και επιβλητικούς πύργους. Τα στενά δρομάκια που ξεκινούν από την πλατεία του χωριού, σας οδηγούν στο ναό και στα υψηλότερα σημεία του χωριού.

Στην παραλιακή οδό του Μαυροβουνίου θα συναντήσετε πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφέ-μπαρ που προσέφεραν γευστικούς μεζέδες και φρέσκα θαλασσινά. Η παραλία του Μαυροβουνίου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Κάθε χρόνο βραβεύεται με 2 γαλάζιες σημαίες και θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Οι δυνατοί άνεμοι του Λακωνικού κόλπου είναι ιδανικοί για τους λάτρεις του windsurfing.

Καθώς φεύγετε από το χωριό του Μαυροβουνίου, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας με σπάνιες αγιογραφίες.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

33°C
38%
1.62 m/s