Καστόρι

Καστόρι

Πρόκειται για ένα καταπράσινο χωριό στην ανατολική πλευρά του βόρειου Ταϋγέτου. Το όνομα του χωριού οφείλεται στον μυθικό ήρωα Κάστορα. Φτάνοντας στο χωριό ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τα πανέμορφα νεοκλασικά αρχοντικά ενώ μπορεί να περιηγηθεί και στα γραφικά σοκάκια που υπάρχουν και να φωτογραφήσει τα παλιά λιθόκτιστα σπίτια.

Στο χωριό ξεχωρίζει το Πολιτιστικό Κέντρο Μπακή, που στεγάζεται σε ένα όμορφο, αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο, δωρεά του ομογενούς Μπακή. Σήμερα, το Πολιτιστικό Κέντρο διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μυστράς». Στον πρώτο όροφο του κτηρίου φιλοξενείται η δημοτική βιβλιοθήκη του χωριού, ενώ στον χώρο διοργανώνονται και διάφορες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τον πολισμό του τόπου.

Στο χωριό κάθε Νοέμβρη διοργανώνεται και η Γιορτή της Μπουκουβάλας. «Μπουκουβάλα», ονομάζεται το ξεροψημένο ψωμί με φέτα και λεμόνι το οποίο συνήθιζαν να βουτούν στο φρέσκο λάδι που βγαίνει από το εργοστάσιο. Στόχος της γιορτής αυτής ήταν όλοι μαζί να καλωσορίσουν τον πρώτο καρπό της ελιάς. Πρόκειται για μα πολύ σημαντική αγροτική γιορτή για τον τόπο που εορτάζεται χορούς τραγούδια και άφθονο κρασί.

Τέλος για κάτι το οποίο φημίζεται το χωριό είναι ότι υπάρχει μια αξιόλογη επιχείρηση παραγωγής πέστροφας και σολομού της οικογένειας Γεροντίδη, στις πηγές του Αγίου Μάμα. Είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα η οποία παράγει gourmet προϊόντα, όπως είναι το χαβιάρι.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

28°C
29%
1.18 m/s