Καρυές

Καρυές

Οι Καρυές είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μ. και είναι κατάφυτο από καρυδιές και καστανιές. Ο επισκέπτης θα μείνει άναυδος με τα παραδοσιακά σπίτια, την γραφική πλατεία του χωριού και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Αποτελεί σημείο εκκίνησης για αποδράσεις στον Πάρνωνα. Για αυτούς που λατρεύουν την φύση, την ορειβασία και την πεζοπορία, ο τόπος αυτός είναι μοναδικός. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα μονοπάτια της περιοχής και να απολαύσουν τις εναλλαγές των χρωμάτων της φύσης και τις ομορφιές της. Υπάρχει ένα σηματοδοτημένο δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών.

Η τοποθεσία κατοικείται από την αρχαιότητα και υπάρχουν αναφορές του ιερού της Καρυάτιδας Αρτέμιδος. Σε ύψωμα του χωριού υπάρχει ομοίωμα του Ερεχθείου, δείχνοντας έτσι την σύνδεση του χωριού με τις γνωστές Καρυάτιδες.

Το χωριό έχει και δεύτερο όνομα. Κατά την βυζαντινή περίοδο ήταν γνωστό ως Μεγάλη Αράχοβα. Το χωριό έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην Επανάσταση του 1821, όταν πυρπολήθηκαν από τον Ιμπραήμ. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησαν κατά των Γερμανών οι οποίοι κατέστρεψαν το χωριό σε αντίποινα το 1944.

Σήμερα οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, την τυροκομία, τη γεωργία, με οικοδομικές εργασίες, καθώς και με εμπορικές, βιοτεχνικές και τουριστικές δραστηριότητες.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα του χωριού όπως κάστανα, καρύδια, λάδι, ελιές, κρασί, τσάι, ρίγανη, μέλι, τυριά, ντόπια κρέατα, χωριάτικο ψωμί, παξιμάδια, γλυκά και ζυμαρικά.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

27°C
22%
2.65 m/s

Κοντά σε Καρυές

Διαμονή

Αξιοθέατα

Καφέ & Μπαρ

* Οι αποστάσεις μετρούνται σε ευθεία γραμμή. Ο πραγματικός χρόνος μπορεί να διαφέρει.