Γέρακας

Γέρακας

Διανύοντας μόλις μια απόσταση 22 χλμ. από τη Μονεμβασιά, βρίσκουμε στην ανατολική ακτή του νομού Λακωνίας, το χωριό Γέρακα.

Ο Γέρακας, ή «Ιέραξ» όπως ονομαζόταν κατά τα βυζαντινά χρόνια, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, αλλά και το αγκυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων. Το μικρό παραθαλάσσιο χωριό είναι ένα από το πιο προικισμένα μέρη της Ελλάδας κρύβοντας μια απίστευτη ομορφιά που οι επισκέπτες όταν αντικρύζουν μαγεύονται. Στο χωριό παρατηρούμε κάτι εξαιρετικά σπάνιο καθώς από ψηλά όταν το αντικρύζεις μοιάζει πολύ με φιόρδ, κάτι που μας παραπέμπει στην μακρινή Νορβηγία.

Η παραλιακή διαδρομή που ακολουθείς πριν φτάσεις στο κέντρο του μικρού οικισμού μοιάζει αρχικά σαν να κινείται πλάι σε μια μεγάλη λίμνη, και έπειτα δίπλα σε ποτάμι. Τελικά ο δρόμος καταλήγει σε ένα απάνεμο λιμανάκι, το οποίο αποτελεί και αγκυροβόλιο για ιστιοπλοϊκά και σκάφη, καθώς είναι προστατευμένο από τους ανέμους. Από την άλλη αυτό που παρατηρεί κανείς είναι το μέρος να είναι περικυκλωμένο με πέτρινα ασβεστωμένα σπίτια με γαλάζια παράθυρα και κόκκινα κεραμίδια.

Μερικά εστιατόρια, ψαροταβέρνες και ουζερί που απλώνουν τα τραπεζάκια τους δίπλα στη θάλασσα και είναι ιδανικά για να πιείς το μεσημεριανό σου ουζάκι και να δοκιμάσεις τις τοπικές νοστιμιές συνθέτουν ένα σκηνικό που σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε ένα νησί του Αιγαίου και όχι σε κάποιο χωριό της Λακωνίας. Η ηρεμία και η αυθεντική του ομορφιά είναι αυτό που θα κάνει τον επισκέπτη να μαγευτεί και να θέλει να το επισκεφθεί ξανά και ξανά για αυτό στο χωριό υπάρχουν και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

33°C
38%
6.02 m/s