Ελαία

Ελαία

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της περιοχής είναι η Ελαία η αλλιώς όπως είναι γνωστό το χωριό Ελιά. Το παραθαλάσσιο γραφικό χωριό βρίσκεται ακριβώς στο Νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου σε ένα όμορφο μέρος του Λακωνικού κόλπου.

Το χωριό έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας Βιανδίνης. Όπως υποστηρίζουν οι παλιότεροι κάτοικοι, η νέα ονομασία του χωριού προέρχεται όπως προδίδει και το όνομα του από μια ελιά. Η ελιά αυτή βρισκόταν ακριβώς στο λιμάνι του χωριού και αποτελούσε τόπο συνάντησης των ντόπιων ψαράδων και εμπόρων και όπως είναι φυσικό αποτελούσε το μέρος με την μεγαλύτερη κίνηση.

Το χωριό διαθέτει ένα υπέροχο γραφικό λιμανάκι με κύριο χαρακτηριστικό τις ψαρόβαρκες των ντόπιων οι οποίες κουνιούνται ρυθμικά ανάλογα με τον παφλασμό των κυμάτων. Η περιοχή είναι γεμάτη με μεγάλα ψηλά ελαιόδεντρα και πολλές πορτοκαλιές οι οποίες συνθέτουν το καλύτερο κάδρο για κάθε επίδοξο ζωγράφο. Η γεωγραφική θέση της περιοχής είναι ιδανική και σε συνδυασμό με την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που υπάρχει κάνουν την περιοχή ιδανικό προορισμό ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες. Το χωριό διαθέτει αρκετούς ξενώνες και μεγάλες τουριστικές υποδομές που καλύπτουν τα γούστα κάθε επισκέπτη.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

32°C
45%
1.88 m/s