Βάθεια

Βάθεια

Στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης, σε μια από τις στροφές, ξεπροβάλλει μπροστά σου ο οικισμός της Βάθειας. Ίσως είναι ο πιο φωτογραφημένος οικισμός της Μάνης. Βρίσκεται μόλις 2 χμ. από την θάλασσα προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδική θέα προς την Μεσόγειο θάλασσα.

Ολόκληρος ο οικισμός της Βάθειας αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης. Η Βάθεια στέκεται αγέρωχη στην κορυφή ενός λόφου περιτριγυρισμένη από ελιές. Οι περισσότεροι πύργοι χτίστηκαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Ένα χαρακτηριστικό είναι ότι τα 70 περίπου πυργόσπιτα ανήκουν σε τέσσερις μόνο οικογένειες.

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα την Βάθεια χτύπησε η αστυφιλία με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της. Οι προσπάθειες του ΕΟΤ όμως την δεκαετία του 80 διέσωσαν κάποιους πύργους, φέρνοντας στην επιφάνεια την πανέμορφη γωνιά της Λακωνικής Μάνης. Περιπλανηθείτε μέσα στα γραφικά σοκάκια και κατευθυνθείτε προς την παραλία της Βάθειας η οποία είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλα.

Αν επιθυμείτε να κολυμπήσετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επισκεφτείτε κάποια από τις κοντινές παραλίες όπως Κάποι και Έξω Κάποι αλλά και το Μαρμάρι και βουτήξτε στα καταγάλανα νερά τους. Επίσης πολύ κοντά είναι και η ξακουστή παραλία Πόρτο Κάγιο.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

30°C
53%
2.81 m/s

Κοντά σε Βάθεια

* Οι αποστάσεις μετρούνται σε ευθεία γραμμή. Ο πραγματικός χρόνος μπορεί να διαφέρει.