Αγ. Ιωάννης

Αγ. Ιωάννης

Κοντά στους πρόποδες του Ταϋγέτου εκεί που σμίγει η εύφορη κοιλάδα της Σπάρτης θα βρούμε το πανέμορφο χωριό του Αι Γιάννη. Πρόκειται για ένα χωριό με ελάχιστους αλλά φιλόξενους κατοίκους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σε περιποιηθούν και να σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Παρά το μικρό μέγεθος του οικισμού υπάρχουν διάφορα μαγαζιά που μπορείτε να ξεκουραστείτε για λίγο και να δοκιμάσετε πολλές τοπικές νοστιμιές. Μάλιστα κάποια από αυτά τα μαγαζιά βρίσκονται κοντά σε πλατάνια έτσι έχουν θέα το κεφαλάρι με τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

Το μικρό αυτό χωριό ωστόσο κρύβει ένα όμορφο μυστικό. Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται ένα άσχημο νταμάρι το οποίο με την πάροδο των χρόνων οι άνθρωποι το εγκατέλειψαν. Βρισκόταν ανάμεσα σε βράχια να χάσκει σαν ένας τεράστιος κρατήρας. Η φύση λοιπόν έκανε το θαύμα της και μετέτρεψε το νταμάρι σε πανέμορφη λίμνη.

Το καλοκαίρι η λίμνη αδειάζει από νερό και έτσι καταφέρνουν να φανούν τα δέντρα που υπάρχουν στην επιφάνειά της. Όμως με τις πρώτες βροχές το νερό που πέφτει από τον καταρράκτη γεμίζει τη λίμνη με νερό. Τα δέντρα χάνονται κάτω από την επιφάνεια και τα νερά αποκτούν ένα ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

30°C
23%
2.42 m/s