Σπήλαια Διρού

Σπήλαια Διρού

Αν βρεθείς κοντά στην περιοχή δεν μπορείς να μην επισκεφθείς το ωραιότερο Λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Το Σπήλαια Βλυχάδα Διρού βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού.

Τα σπήλαια Διρού έχουν μεγάλη ιστορική αξία μιας και αποτέλεσε χώρο Προϊστορικής εγκατάστασης κατά την Παλαιολιθική και Νεολιθική περίοδο και έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα αξιολογότερα φυσικά μουσεία της Ευρώπης Κάτω από το άγριο και συνάμα ελκυστικό τοπίο της Μάνης η φύση για άλλη μια φορά έκανε το θαύμα της και με περίτεχνο τρόπο σμίλεψε ένα θαύμα που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του σπηλαίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα εκθαμβωτικό θέαμα που κόβει την ανάσα. Η θερμοκρασία εντός του χώρου κυμαίνε ται συνήθως από από 16-20ο C ενώ η θερμοκρασία στο νερό είναι 12ο C. Για να καταφέρει να εισέλθει κανείς στο εσωτερικό του σπηλαίου θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μικρές βαρκούλες οι οποίες υπάρχουν εκεί για να μπορέσουν να ξεναγήσουν το κοινό στα άδυτα του σπηλαίου .Η διάρκεια επίσκεψης είναι 20’ -25’ λεπτά με την βάρκα και άλλα 5’-10’ με τα πόδια.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το Νεολιθικό Μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σπήλαιο. Στο μουσείο θα βρει κανείς ανεκτίμητα ευρήματα με μεγάλη ιστορική αξία που χρονολογούνται από τα παλαιολιθικά χρόνια.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία

Πύργος Διρού
2733052222

Καιρός

29°C
52%
1.01 m/s