Σπήλαιο Καστανιάς

Σπήλαιο Καστανιάς

Ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια της Ελλάδας που είναι καλά κρυμμένο στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, μόλις λίγα λεπτά από τη Νεάπολη είναι το σπήλαιο της Καστανιάς.

Η καταπράσινη ορεινή διαδρομή που μας οδηγεί στο σπήλαιο ακολουθεί την ανατολική απόληξη του Πάρνωνα που σβήνει στο ακρωτήριο του Μαλέα. Το σπήλαιο της Καστανιάς, είναι πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα καλύτερα στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το σπήλαιο έγινε γνωστό το 1958, και έτσι η φύλαξη του από τότε ανατέθηκε στην Κοινότητα Καστανιάς. Τρία εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκε η φύση για να δημιουργήσει τον απαράμιλλο λιθωματικό διάκοσμο και να πλάσει σώματα και μορφώματα μιας φαντασίας αμύθητης. Σπάνιες παρουσίες όπως επίπεδοι σταλαγμίτες, έχουν την ιδιαίτερη θέση τους στο σπήλαιο και αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην ξενάγησης του εκάστοτε επισκέπτη.

Η έκταση του Σπηλαίου είναι 1500 τμ, χωρίζεται σε δύο επίπεδα και ο επισκέπτης το περιέρχεται με μια διαδρομή 500μ. Τα έργα αξιοποίησης του, έγιναν σε απόλυτη αρμονία με το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον και οι εσωτερικές παρεμβάσεις χαρακτηρίστηκαν από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας ως "άριστες και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια".

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

30°C
50%
4.4 m/s