Ακρωτήρι Ταίναρο

Ακρωτήρι Ταίναρο

Ένα αξιομνημόνευτο μέρος για να επισκεφθεί κανείς είναι και το ακρωτήριο Ταίναρο η αλλιώς Κάβο Ματαπάς, Πρόκειται για το νοτιότερο άκρο της της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου και βρίσκεται στον Νομό Λακωνίας. Το ακρωτήριο βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε δύο κόλπους ενώ  τα θηριώδη  κύματα που χτυπούν αλύπητα πάνω στα άγρια και απόκρημνα βράχια με μανία δημιουργούν ένα άγριο και παράλληλα πανέμορφο τοπίο. Οι αρχαίοι το ονόμαζαν «Μεταπέα Άκρα»  και πίστευαν ότι εκεί βρισκόταν η πύλη για τον Άδη.

Η περίεργη ονομασία που έχει το ακρωτήριο προέρχεται από τον μυθικό ήρωα Ταίναρο που ήταν γιος του Δία και ο οικιστής που ίδρυσε την πόλη Ταίναρο στην Ακρωταινάρια χερσόνησο. Πρόκειται για  το μέρος που χρόνια πριν, ήταν τόπος λατρείας, αφιερωμένος στον Ήλιο. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτό είναι το μέρος που σταμάτησαν  οι Κρήτες της Κνωσού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους  για να θαυμάσουν τα πρόβατα που βοσκούσαν ελεύθερα κατά μήκος της χερσονήσου.

Το 19ου αιώνα οι Γάλλοι έχτισαν στην άκρη του ακρωτηρίου έναν πέτρινο φάρο, με ύψος 16 μέτρα. Το 1930 ο φάρος  ανακαινίστηκε  αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής έπαψε να λειτουργεί, όπως συνέβη με τους περισσότερους φάρους της Ελλάδας.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία

Lighthouse Tenaro

Καιρός

29°C
59%
3.62 m/s

Κοντά σε Ακρωτήρι Ταίναρο

* Οι αποστάσεις μετρούνται σε ευθεία γραμμή. Ο πραγματικός χρόνος μπορεί να διαφέρει.