Ακρωτήρι Μαλέας

Ακρωτήρι Μαλέας

Ένα σημαντικό αξιοθέατο για την περιοχή είναι το θρυλικό ακρωτήρι του Μαλέα γνωστό και σαν Καβομαλέας ή Καβομαλιάς. Η γεωγραφική του θέση είναι ιδανική και αυτό γιατί αποτελεί σημαντικό πέρασμα όσον αφορά το εμπόριο καθώς τα καράβια στρίβουν μπροστά από το ακρωτήρι για να κινηθούν είτε βορειότερα προς το Αιγαίο και την Μάυρη θάλασσα, είτε προς την δυτική Μεσόγειο.

Στο ακρωτήρι επίσης υπάρχουν ερείπια παλιότερων ναών και σωζόμενοι ναοί. Σε ένα από τα πιο επικίνδυνα ακρωτήρια της Ελλάδας, στο Ακρωτήριο Μαλέα έχει βυθιστεί και το τούρκικο εμπορικό πλοίο, Καπτάν Ισμαήλ Χακί. Το σημείο όπου έχει “γείρει” για πάντα το καράβι είναι σκεπασμένο από κατάλευκη άμμο, αποδίδοντας έτσι ένα βαθύ τιρκουάζ χρώμα που αποτελεί ιδανικό σκηνικό για κάθε επίδοξο φωτογράφο.

Μόλις 100 μέτρων από την ακτή και σε ευθεία με το φυσικό ρέμα που έχει δημιουργηθεί στα βράχια από την θάλασσα, βρίσκεται βυθισμένο με την αριστερή του πλευρά στον βυθό της θάλασσας το σιδερένιο κουφάρι του πλοίου, με την πρύμνη του να κοιτάει την ξηρά και την πλώρη το ανοιχτό πέλαγος. Το μέγιστο βάθος του φτάνει τα 12 μέτρα ενώ το ελάχιστο τα 4 μέτρα. Το ναυάγιο είναι κάθε χρόνο αρκετά επισκέψιμο σε αυτοδύτες όλων των επίπεδων, καθώς επίσης και σε ελευθέρους δύτες».

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία

Ακρωτήρι Μαλέας

Καιρός

26°C
58%
4.69 m/s