Μονοπάτι Βελανίδια - Φάρος Μαλέα (Ε33-Δ10)

Μονοπάτι Βελανίδια - Φάρος Μαλέα (Ε33-Δ10)

Η διαδρομή αυτή είναι περίπου μήκους 9 περίπου χιλιομέτρων και θεωρείται από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές στην Πελοπόννησο. Αποτελεί το τελευταίο τμήμα του εθνικού μονοπατιού 33 που καταλήγει στο φάρο του ακρωτηρίου Μαλέα.

Το μονοπάτι είναι μέτριας δυσκολίας και χρειάζεται κατά μέσο όρο 3 ώρες και 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ξεκινά από τη μικρή πλατεία του χωριού Βελανίδια και κινείται ανηφορικά μέσα στα στενά δρομάκια του χωριού και στη συνέχεια στην ύπαιθρο μέχρι να συναντήσει την εκκλησία της Παναγίας Δεκαπεντήστριας σε απόσταση 1600 μέτρων.

Στη συνέχεια ένας χωματόδρομος οδηγεί στον Άγιο Μύρο όπου υπάρχει μία πηγή με πόσιμο νερό. Εδώ μπορεί κανείς να ξεκουραστεί για λίγο και να πιεί από το δροσερό νερό της πηγής. Από εκείνο το σημείο, το μονοπάτι κατηφορίζει προς την ακτή και φτάνει σε ένα πλάτωμα δίπλα στη θάλασσα.

Το κατά τόπους διαμορφωμένο μονοπάτι, στη συνέχεια κινείται σε πλαγιά κατά μήκος της ακτογραμμής, διασχίζει ξερολιθιές και εγκαταλειμμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πριν καταλήξει στο φάρο. Η θέα του Αιγαίου θα σας αποζημιώσει για την διαδρομή που κάνατε.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία


Καιρός

30°C
53%
3.99 m/s